20 ژانویه

جرم گیری دندان از صفر تا صد

اهمیت جرم گیری دندان

جرم گیری دندان تا چه حد به جلوگیری از ابتلا به بیماری های دهان و دندان کمک می کند؟

 آیا جرم گیری باعث آسیب دیدن مینای دندان می شود؟

شاید شما هم در اطراف خود کسانی را دیده باشید که گمان می کنند جرم گیری باعث آسیب دیدن مینای دندان می شود و به همین دلیل از انجام آن امتناع می کنند.

در این مطلب می خواهیم شما را با واقعیت هایی در مورد جرمگیری دندان و تاثیر آن در سلامت دهان و دندان آشنا کنیم. همراه ما باشید.

نمونه جرمگیری دندان کلینیک دندانپزشکی بهبد
نمونه جرمگیری دندان کلینیک دندانپزشکی بهبد

اهمیت بهداشت دهان و دندان

شاید برای تمام ما عنوان؛ بهداشت دهان و دندان آشنا باشد. این مسأله به قدری مهم است که حتی در سنین پایین به کودکان گوشزد می شود. اهمیت این مقوله به قدری زیاد است که می توان با رعایت آن، از عوارض دهانی_دندانی جلوگیری کرد.

حفظ سلامت حفره ی دهانی منوط به رعایت دقیق موارد بهداشتی می باشد. به طور مثال شخصی را در نظر بگیرید که روزانه از مسواک و نخ دندان برای تمیز کردن دندان های خود استفاده می کند.

خب مسلما این فرد نسبت به فرد دیگری که هیچ اهمیتی به استفاده از مسواک و نخ دندان، نمی دهد؛ از سلامت بالاتری برخوردار است.

از قدیم گفته اند؛ پیشگیری بهتر از درمان است!!! پس فرصت را از دست ندهید، از هر زمان که شروع کنید، برد کرده اید. سعی کنید علاوه بر اینکه خودتان به بهداشت و دهانتان اهمیت می دهید، اطرافیان خود را نیز به این مقوله ی مهم تشویق کنید.

راه های حفظ سلامت دهان و دندان

روش های مختلفی برای حفظ سلامت دندان ها وجود دارد. در ادامه به معرفی این روش ها پرداخته ایم:

  • مسواک زدن

مسواک زدن باید جزء لاینفک زندگی انسان باشد. رعایت نوبت های مسواک زدن، باعث جلوگیری از تجمع باکتری های پوسیدگی زا در سطح دندان ها خواهد شد و از این رو به جلوگیری از آسیب دیدن دندان ها کمک بسیاری می نماید.

  • استفاده از نخ دندان

بعضی از فضاهای بین دندانی به واسطه ی پرزهای مسواک، تمیز نمی شوند. به همین دلیل لازم است تا مواد غذایی گیر افتاده در این فضاها را با استفاده از نخ دندان خارج نمود.

باقی ماندن مواد غذایی در فضاهای بین دندانی می توانند بستر مناسبی برای تجمع باکتری های پوسیدگی زا و آسیب دیدگی های جدی دندان، فراهم کنند.

  • استفاده از دهان شویه

استفاده از دهان شویه های مناسب و مورد تایید می تواند به عنوان راه حل مکمل در کنار مسواک زدن و استفاده از نخ دندان، به حفظ هرچه بهتر سلامت دهان و دندان کمک کند.

به خاطر داشته باشید برای کودکان و اطفال می توانید؛ از فلوراید تراپی برای رعایت هرچه بهتر و دقیق تر بهداشت دهان و دندان، بهره مند شوید.

هرچقدر هم که در رعایت بهداشت دهان و دندان کوشا باشید، باز لازم است تا هر ۶ ماه یکبار به مرکز دندانپزشکی مراجعه کنید. زیرا ارزیابی دقیق دندان ها به واسطه ی گرافی های تشخیصی می تواند شما را از وضعیت دهان و دندانتان مطلع سازد.

از این رو اگر عارضه ای وجود داشته باشد، می توان آن را در مراحل ابتدایی با ساده ترین روش های ممکن، درمان نمود.

  • جرم گیری دندان

رسوب جرم روی دندان می تواند به تغییر رنگ آن نیز منجر شود. علاوه بر این، با رسوب بیشتر جرم روی دندان ها، شاهد پوسیدگی های شدید و وسیع خواهیم بود.

بنابراین توصیه ی اکید دندانپزشکان مجرب و حاذق؛ انجام جرم گیری در زمان مناسب در مطب دندانپزشکی می باشد. زیرا تنها از این طریق می توانید جرم های انباشته شده در سطوح و یا فضاهای بین دندانی را از بین ببرید و به سلامت دهان و دندان خود کمک کنید.

انواع جرم گیری دندان

روش های مختلفی برای جرم گیری دندان وجود دارد. این روش ها عبارتند از:

  • جرم گیری دستی

این روش مختص زمان های گذشته بود و فرد هنگام جرم گیری دستی، درد زیادی را تحمل می کرد.

  • جرم گیری دستگاهی

این روش به واسطه ی دستگاه های: اولتراسونیک یا پیزوالکتریک صورت می پذیرد. مدت زمان جرمگیری با این دستگاه ها کوتاه است و فرد در طول جرم گیری دچار ناراحتی و درد نمی شود.

اکثر مطب های مدرن دندانپزشکی از این روش برای جرم گیری دندان استفاده می نمایند.

  • جرم گیری با جراحی

 اگر شدت جرم های انباشته شده در حفره ی دهان و دندان به قدری باشد که با روش های ساده تر قابل درمان نباشند، جرم گیری از طریق جراحی صورت می پذیرد.

در این روش می توان از بی حسی موضعی برای راحتی بیمار حین جرم گیری استفاده نمود.

دندانپزشک با بررسی شرایط دندان ها، بهترین روش برای جرم گیری دندان را انتخاب می کند.

مراحل جرم گیری دندان

شاید برایتان جالب توجه باشد که مراحل جرمگیری دندان را بشناسید. در این قسمت به توضیح مختصر مراحل جرمگیری دندان پرداخته ایم:

مرحله اول:

دندانپزشک با استفاده از دستگاه مخصوص، شروع به برداشتن اجرام از سطوح و فضاهای بین دندانی می کند. بنا به درخواست بیمار می توان از بی حسی موضعی برای جرمگیری دندان استفاده کرد.

ولی با این حال درد جرمگیری دندان، بدون بی حسی موضعی، کاملا قابل تحمل می باشد.

مرحله دوم:

پزشک دندان های فرد را به خمیرهای مخصوص آغشته می کند و سپس با استفاده از ابزار چرخشی که به سر آن یک برس متصل شده است، به بروساژ سطوح دندانی می پردازد.

  • هدف از این مرحله؛ ایجاد سطح صیقلی روی دندان ها می باشد.

به خاطر داشته باشید بروساژ دندان، تنها در حذف لکه های خفیف دندان ها موثر است و نقشی در از بین بردن لکه های وسیع ناشی از مصرف مواد رنگی یا استعمال دخانیات، ندارد!!!

مرحله سوم:

 در این مرحله می توان با استفاده از تکنیک های مختلفی مثل: airflow یا بلیچینگ دندان، لکه های ناشی از مواد غذایی رنگی، دخانیات، چای و قهوه را از بین برد.

در این روش علاوه بر از بین بردن کامل پلاک های میکروبی، می توان به سفید کردن دندان ها کمک شایان ذکری نمود.

 هزینه جرمگیری دندان در کرج

جرمگیری دندان در کل هزینه های بسیار کمتری نسبت به سایر روش های درمانی و محافظتی دارد. با توجه به ایمن و بدون عارضه بودن جرمگیری دندان، لازم است تا در فواصل زمانی معین (متناسب با نظر دندانپزشک) برای انجام این روش پیشگیرانه، اقدام نمایید.

هزینه ی قطعی جرمگیری دندان متناسب با پارامترهای زیر تعیین می شود:

  • وضعیت حفره ی دهانی_دندانی بیمار
  • شدت رسوب جرم های دندانی
  • نوع روش کاربردی برای جرمگیری دندان
  • جنس و کیفیت مواد به کار برده شده در جرمگیری
  • دستمزد دندانپزشک

اگر شدت تجمع جرم های دندانی به قدری باشد که لثه های بیمار نیز درگیر شده باشند، لازم است تا جرمگیری لثه هم برای فرد انجام شود. در این صورت ممکن است کمی به هزینه های کلی افزوده شود.

پاسخ

پانزده − هشت =